Häggblomssaft

17 Jun

I sista stund, innan häggen blommat över, plockade jag några klasar snövita blommor. Tillsammans med lime ligger de nu i sockerlag.
Ett glas häggblomssaft med is är väldigt uppfriskande en het sommardag!

Dessutom kan du göra en somrig bål om du blandar saften med vitt vin, färska hallon, skivad lime och svartvinbärsblad!

Häggblomssaft

25-33 häggblomsklasar
1 1/2 liter vatten
1 1/2 kg socker
50 g citronsyra
3 lime, tvättade och skivade

Skölj blommorna i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket. Ställ mörkt och svalt i ca 4 dagar. Rör om en gång om dagen. Sila sedan saften och häll på flaska. 

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 110 andra följare

%d bloggers like this: