Bröllopstips

24 Maj

22 maj 2010. Dagen med stort D. Det var då vi blev man och hustru.

Att bjuda in till bröllop kostar både tid och pengar. Men tycker man om att pyssla kan du ordna mycket själv. Visst tar det lite extra tid, men det blir både mer personligt och billigare och dessutom tycker jag att det är lite extra roligt att ha gjort det själv!

Med en dator och skrivare kommer man långt. Vi gjorde inbjudningar och festhäfte själva. Lite finare papper valdes till kortet och omslaget på festhäftet. Till sidorna inuti häftet användes vanliga papper. Vi klistrade på band och ett litet pärlhjärta. Längst upp till vänster ser ni after eight som fått en ny framsida. En after eight ställdes vid varje gästs plats.

Till barnen gjorde vi papperspåsar som vi fyllde med godis och små leksaker. Påsarna fungerade även som bordsplacering vid barnbordet.

Till ljusstakar använde vi snapsglas som fylldes med vit sand, blandat med glitter och dekorerades med lite murgröna. Vi använde två olika längder på ljusen som ställdes i par på bordet. Till bordsplaceringen använde vi servetterna. Tygservetterna veks, dekorerades med en pappersblomma, lite murgröna och band. På bandet fäste vi även en liten lapp med gästens namn.

Brudparet till tårtan gjorde jag i cernitlera. Jag valde en hudfärgad lera som jag gjorde hela paret i och målade sen alla detaljer med hobbyfärg. På så vis fick jag ett par som var likt oss med de rätta färgerna.

Tårtorna gjorde jag själv. Det var faktiskt mina första tårtor, så lite nervöst var det! Jag vågade mig inte på en våningstårta så det fick bli flera stycken istället. På serveringsbordet ställde vi björkstubbar i olika höjder under duken så att tårtorna stod i trappsteg. De är fyllda med hallonmousse och limemousse, spacklade med smörkräm och täckta med MMF.

Det här var lite av det jag pysslade ihop till vårat bröllop. Vad gjorde du till ditt bröllop, eller sitter du kanske just nu och planerar för ett? Dela gärna med dig av dina bästa tips! Många bröllopstips går ju faktiskt att använda till vilken fest som helst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: