Sommarminnen

13 Aug

Minnen. Massor med nya minnen att ta med sig efter en lång och härlig sommar! Men nu är det dags att återgå till vardagen igen med allt vad det innebär. Tätare blogginlägg till exempel. Tack till er som tittat in här i sommar trots den bristfälliga uppdateringen!

Mycket spännande väntar framöver. Vi ska ha både 30års-kalas och 1års-kalas så jag kommer att få tillfällen att baka ett och annat framöver!

Och visst har jag slängt ihop en och annan liten kaka även under sommaren. Russinkakor och bondkakor blev det sist. Snabbt och gott, precis som det ska vara en varm sommardag.

Russinkakor

200 g smör
1,75 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 dl russin

Rör smör och socker pösigt.  Blanda ner resten av ingredienserna och knåda snabbt ihop till en deg. Forma små bollar och lägg dem glest på en plåt, de flyter ut ganska mycket.  
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.

Bondkakor

2  dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
3/4 dl socker
1/2 dl hackad mandel
100 g rumsvarmt smör
1 msk ljus sirap

Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret och sirapen. Rulla till en rulle, sno in i plastfolie och lägg i kylskåpet i en halvtimme. Skär i skivor och lägg på en plåt.  Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.

Tips! Istället för att grädda bondkakorna direkt kan du frysa in hela rullen. Då är det bara att ta fram, skära i skivor och grädda när gästerna kommer. På så vis kan du alltid bjuda på nygräddade kakor! Vardagslyx!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: