Kladdkakans dag

7 Nov

Kladdkaka. Sticky brownie. Det vattnas i munnen bara jag säger det. Kladdkakans dag, precis vad som behövs en trist novemberdag. En hel dag till för att bara frossa i chokladig, smetig kaka. Naturligtvis med en stor klick grädde till!
Jag lyxade till min kladdkaka lite extra med minimarshmallows och ett par snöflingor i sockerpasta.

Här är receptet på min ljuvliga chokladbomb.

200g smör 
200g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smörj och bröa en form med avtagbar kant. Smält smör och choklad och låt svalna något. Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner chokladsmöret. Sikta ner mjölet blandat med bakpulvret och vänd ner försiktigt. Häll upp i formen och grädda i 225 grader i 12-15 minuter. Kakan ska vara ganska lös när man tar ut den. Låt den sedan stelna i kylen. Godast blir den om man låter den stå över natten, men vem vill vänta så länge….?

Annonser

2 svar to “Kladdkakans dag”

  1. Kors och Tvärs 10 november, 2012 den 04:33 #

    Här hos oss har vi en kladd-kake-specialist. När vi önskar nåt gott till kaffet ställer Ida genast upp och fixar till en kladdkaka. Hon kanske brås på dej? Kram

    • smattgorgott 12 november, 2012 den 09:52 #

      Härligt! Det är det som är så bra med kladdkaka, går supersnabbt att slänga ihop när man blir sugen! Vi får väl ha släktträff med kladdkaketema nå´n gång 🙂 kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: