Veckans goding – Hallongrottan

19 Nov

Smörbakade vaniljkakor fyllda med söt hallonsylt.
Barnsligt goda små kakor som dessutom går jättefort att baka. De ligger högt upp på min lista över favoritkakor så därför får de bli veckans godingar!

Bild lånad från Allt om Mat

Det här receptet brukar jag använda när jag bakar.

Hallongrottor

4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
1 dl hallonsylt

Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär det rumsvarma smöret i bitar och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen en stund. Rulla små bollar av degen och lägg i formar. Gör många små eller några stora, det väljer du själv! Själv gillar jag att göra små, så man kan äta tre, fyra stycken utan dåligt samvete.
Gör en grop i varje kaka och fyll med hallonsylt. Grädda i 200 grader, ca 10 minuter. 

Låt svalna medan du brygger kaffe och sen är det bara att njuta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: