Bullar med extra allt

6 Dec

Jag lovade att uppdatera er på vad som bakats här hemma. Förra veckan blev det ett gäng lussebullar. Fyllda med extra allt.

IMG_2839Nästan varje år har jag provat ett nytt recept när jag bakat lussebullar, och så även i år. Den här gången hittade jag ett recept med riven mandelmassa direkt i degen och inte i fyllningen. Jag fyllde sen bullarna med allt gott jag hittade i skafferiet!
Receptet till degen hittade jag här. Jag hoppade dock över kardemumman, tyckte inte det kändes som den självklara ingrediensen i lussebullar, men vem vet jag kanske missade något? Någon som testat? Jag blandade däremot i russin direkt i degen.
Till min fyllning blandade jag smör, florsocker och lite vaniljpulver. Innan jag rullade ihop degen rev jag över vit choklad. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och svisch in ugnen!
Lite pepparkaksbak också så är vi redo för julen sen 🙂

Annonser

3 svar to “Bullar med extra allt”

  1. Kors och Tvärs 6 december, 2012 den 08:25 #

    Rackarns att ni bor så långt bort annars skulle jag genast kommit över på en fika 🙂

    • smattgorgott 10 december, 2012 den 08:20 #

      Hoppa på flyget nästa gång du är i stockholm så är du här på ett kick 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. En liten sammanfattning, del 1 | Smått gör gott - 7 januari, 2014

    […] Framåt jul var det dags för det årliga lussebaket. Jag gjorde samma bullar som förra året. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: